Snälla, gå inte och rösta!

Eftersom solen lyser med sin frånvaro kommer jag om bara en liten stund att dra på mig en jacka. Det är för kallt för att bege sig till vallokalen i bara t-shirt.

Idag är det val till EU-parlamentet och jag kommer att rösta. Jag vill nämligen vara med och bestämma om vilka som ska påverka EU under de närmaste åren. Men, eftersom det är så många som röstar i valet betyder min röst väldigt lite. Jag vill därför uppmana alla andra i hela Sverige att INTE rösta! Om det bara är jag som röstar är det nämligen jag som bestämmer. är vi 100 som röstar väger min röst ännu väldigt tungt eftersom jag bestämmer över en procent.

För, det är faktiskt precis så det fungerar - ju färre som röstar desto viktigare blir en röst! Ni som ligger där på soffan och tänker att det är för jobbigt att leta upp röstkort och legitimation samtidigt som ni gnäller om att det där EU ändå bara är dynga - ni banar väg för de som vill lägga sin röst på kandidaten  som vill göra EU ännu mer överstatligt. Ni som stoppar in en fet prilla framför TV:n och svär över att "Det där EU vill förbjuda mitt snus" kanske inte är medvetna om att det finns kandidater till Europaparlamentet som vill driva just denna fråga. Genom att inte aktivt rösta accepterar ni då att en en kandidat som jobbar för era värsta farhågor faktiskt får en plats.

Men, eftersom jag vet bäst och kommer rösta rätt så hoppas jag som sagt att ingen annan av er röstar. För då blir det ju jag som bestämmer! Och var medveten om att om du INTE går och röstar så håller du med mig - jag (och alla andra som röstar) vet bäst - för du låter ju oss bestämma över framtiden!

RSS 2.0