Apropå det som uppdagats i Österrike

Vi lever i en sjuk värld.
Till slut inser jag varför människor i så stor utsträckning väljer att blunda.
Hela tiden nya rapporter om händelser sjukare än vad den mänskliga hjärnan orkar föreställa sig.
Kanske stänger man av och läser vidare i modebloggarna i stället.

Är det världen som förändrats eller är det media som väljer att rapportera på annat sätt eller är det bara glömskan om eländet igår, förra året, förra seklet som spelar in?

Bluffstudenter

Ekot, Sveriges radios nyhetsprogram, hade i morse ett inslag om så kallade bluffstudenter.
Här handlar det om studenter från tredje land, länder utanför EU, som söker kurser och utbildningar i Sverige enbart i syfte att få uppehållstillstånd och därigenom fri entré till EU.

Rent praktiskt innebär ju visserligen den anstormning av utomeuropeiska sökande att högskolorna och universiteten får mycket mer att göra, trots att väldigt få dyker upp ens om de antas. Nu talas det om att migrationsverket ska få tillgång till VHS register för att kunna bevilja visum till rätt personer, det vill säga "riktiga studenter".

Vi kan säga usch och fy till människor som försöker mygla sig hit med hjälp av det frikostiga svenska utbildningssystemet som inte begär ett öre av studenter som söker sig hit från andra länder, trots att kanske vi svenska måste betala för studier i dessa länder.

Men vilken bluff är värst? Människor som vill fly fattigdom, diktaturer och fundamentalistiska regimer genom att utge sig för att vilja studera på våra svenska universitet, eller människor som vill fly fattigdom och dåliga levnadsförhållanden genom att gifta sig med (främst) svenska män? När ska man skaka fram ett register för att kunna samköra och stppa "bluffhustrur" som inte alls älskar utan bara vill leva ett drägligt liv?

Och i övrigt sntruntar jag i Kartago

Och saliga äro de... ironiska

... som av Honom fick alla gåvor.

När herren delade ut Ironi stod hon först i kön, tillsammans med så många andra ur hennes generation samt tidigare generationers intellektuella och debattörer.

Vad herren icke gav henne var insikten om andra människors oförstånd.
Hon brottas ännu med att komma till full insikt om detta vilket inlägget Det som stör mig mest pekar på.

Tydligen är det dags att hålla en liten snabbkurs i ironi.
Wikipedia skriver att:

Ironi betecknar det att en person säger en sak, men egentligen menar en annan, raka motsatsen. Ordet kommer från grekiskans είρωνεία (eironeia) som är en sammansättning av είρων (eiron): en som säger mindre än vad han menar, en hycklare, είρειν (eirein): att tala. En bitsk och nedvärderande form av ironi är sarkasm.

Exempel:

- Är du ledsen för att du kom sist i Vasaloppet?
- Nej, inte alls! Jag är jätteglad!
Att säga: - Vilket underbart väder! när det spöregnar (och man egentligen inte alls tycker om regnväder).
- Vi har gått i konkurs!
- Snyggt jobbat!

Ironi definieras av Galenskaparna så här: "...överdriver alltså något som är negativt så att det blir så positivt så att det blir negativt."

Har alla förstått? Den som inte förstår ironi nu heller räck upp en hand så tar vi fortsättningskursen.


Den ondskefulla internetoperatören

I begynnelsen skapade Gud himmel och jord.
Sedan gick det bara utför. Djävulen tog över under den svarta medeltiden och idag har ondskan åter fått fotfäste här där våra förfäder kämpade och dog mot ondskan.

2000 år efter att en den där snubben som omnämns i Liftarens Guide till Galaxen blev uppspikad på ett träd för att han sa att folk borde vara lite snälla mot varann har nu Djävulen åter visat sitt hemska ansikte. Denna gån i form av ondskefulla ISP:er.

Dessa mäktiga bolag leker med ödet genom att förvägra musiker och filmmakare som slavar i sitt anletes svett deras rättmätiga ekonomiska belöning. I stället låter de något så fånigt som informationsfriheten råda och hindrar inte sina kriminella kunder tillträde till de fasansfulla sidor där kontakter förmedlas mellan dmörkrets makter. Var är moralen i detta? Finns det moral i helvetet?

Det kan bara de skurkaktiga internetoperatörerna svara på. Och nu äntligen har nutidens korsriddare IFPI äntligen bestämt sig för att bekämpa satan en gång för alla. Nu ska en isp dras inför domstol och försvara varför kunderna ej förhindrats att besöka sidor som The Pirate Bay. (Bara genom att skriva namnet känner jag demonerna svämma upp i mina fingrar.) Låtom oss fröjdas!

Vilken isp det handlar om förtäljer inte historien... ännu. Kanske är det den mest ondskefulla av dem alla? Läs IDG:S artikel om den hjältemodiga kampen mellan svart och vitt, ont och gott, himmel och helvete!

Det som stör mig mest..

... är människor som inte orkar bry sig.

"Nej, rösta pallar jag inte. Det är ju ändå samma skit alltihop"
Kom då inte och gnäll över förändringar som nya regeringar inför!

"Nej jag sköter mitt. Konflikter, val och ekonomiska kriser i andra länder är inte min business och berör inte mig"
Lev du i din ankdamm, men gnäll inte över prisökningar, flyktingar och annat. Jag lovar, det berör dig... egentligen!

"Det är så spännande med mode. Hur orkar nån engagera sig i samhället? HM har en ny designerkollektion"
Zzzzzzz


Jag vill ställa mig upp och skrika ibland. Vad tusan har hänt ned människorna?

RSS 2.0