Politiska filmer


Det finns gott om politiska filmer, jag vet.
Men en av de jag för tillfället tycker bäst om är South Park-filmen: "Bigger, Longer, UnCut".
I mina försöka att få min 9-årige son att blir politiskt medveten har jag gett honom tryckt in filmen i dvd-spelaren och nu ser han den för andra gången på lika många dagar, sjunger med i "Shut your fucking face uncle fucker" och anser det vara en av de bästa filmer han någonsin sett. Jag hoppas att lite av filmens budskap får fäste i honom att han börjar i frågasätta enkla budskap och syndabockar, även om det kanske inte är lika enkelt att genomskåda i samhället som det är i filmen.


Kommentarer
Postat av: Axel Nordin

När du försöker göra honom politisk medveten skapar du ju grogrunden för en syndabocksmentalitet. Världsförbättrarna som ser problem överallt behöver ju syndabockar att ge sig på. Den som däremot inte ser något problem med krig, AIDS, strukturell diskriminering, värdsfattigdomen, rasism, förtryck, global uppvärmning, negrer eller för hög skatt på mjölk behöver ju inga syndabockar att skylla problemen på.

2007-11-17 @ 16:06:16
URL: http://opium.motpol.nu
Postat av: Aquina

Kul att se dig också igen :)
Syndabocksmentalitet är ett enkelt sätt att hantera världen, som jag tror att både du och jag anammar regelbundet. Jag generaliserar, jag har fördomar (mot allt och det mesta) och jag skyller gärna mina egna problem på någon/något annat. Men, förhoppningsvis kan bildning/intellektuellt tänkande leda till att man regelbundet rannsakar sig själv samtidigt som man försöker genomskåda den rådanade samhällssanningen. Eller vad tror du?

2007-11-17 @ 17:20:56
Postat av: Jonas Lie

Merry Christmas Aquina! Love from the new Jonas!

2007-12-12 @ 20:19:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0