Politiska filmer


Det finns gott om politiska filmer, jag vet.
Men en av de jag för tillfället tycker bäst om är South Park-filmen: "Bigger, Longer, UnCut".
I mina försöka att få min 9-årige son att blir politiskt medveten har jag gett honom tryckt in filmen i dvd-spelaren och nu ser han den för andra gången på lika många dagar, sjunger med i "Shut your fucking face uncle fucker" och anser det vara en av de bästa filmer han någonsin sett. Jag hoppas att lite av filmens budskap får fäste i honom att han börjar i frågasätta enkla budskap och syndabockar, även om det kanske inte är lika enkelt att genomskåda i samhället som det är i filmen.


Outa världsartisten nu!

Vad tänker ni när ni hör "Svensk världsartist"?
Min naturliga reaktion är naturligtvis per Gessle (La la la la la, she's got the look), Benny Andersson (La la la la laa man after midnight) eller Dr Alban (La la la la la no knark). Möjlighen skulle jag också kunna tänka mig någon av The Ace of Bacebrothers  (La la la la I saw the sign).

Under de senaste åren har allt oftare en s.k världsartist boende i Sverige pekats ut för diverse övertramp mot den rådande samhällsmoralen och i flera fall även rent kriminella händelser (d.v.s. straffbara enligt brottsbalken). De senaste dagarna har det eskalerat på kvällstidningarnas löpsedlar, då det visat sig att världsartisten anhållits i sin bortavaro för våldtäkt på Den elaka bibliotekarien Sallys barnflicka. (Visst ger ordet barnflicka lite ruggiga vibbar efetr Knutby-händelserna btw?)

Idag berättar Aftonbladet dessutom att ytetrligare en kvinna anmälen Världsartisten för våldtäkt, samtidigt som Expressen lyckats bli utkörda från en presskonferens i Sydamerika.

Världsartisten har de senaste åren lyckats göra sig ett namn genom att 1) anhållas för våldtäkt på Sallys barnflicka. 2) Meja ner en granne med sin bil 3) Anklagas för att ha våldtagit en 5/6-årig flicka. Ryktena har även påstått att denna flicka smittats med en vd, men detta tror inte vara sant.

Varje gång rubrikerna skriker från tidningslöpen tror jag att fler än jag tänker samma tankar: "Är det den trallande tandläkaren elelr inte?". Naturligtvis har inte Dr Alban något med händelserna att göra, men med tanke åp att Sverige inte rymmer särskilt många världsartister och väldigt få av oss betänker att det finns andra musikgenres än populärmusik får det fåtal offentliga personer med världshits bakom sig säkert lida för vad en annan man gör. Jag inser att Expressen och Aftonbladet mer och mer försöker peka ut artisten utan att Outa honom. De talar om turnéer ihop med Sally för ett par år sedan och de berättar att han just nu befinner sig på turné i Sydamerika. Varje läsare med tillgång till Google kan därför lätt lista ut vem mannen är. Men, är det inte snart dags att sätta namn och bild i tryck? Är det inte dags att låta Benny, Per och de andra trallarna få slippa pekas ut av skvallrande allmänhet så fort den "store" lille sångaren har gjort något? Ett välkänt svenskt undergroundforum pekade ut artisten för ett par år sedan redan. Kan inte även ni, kära kvällstidningar göra samma sak?


RSS 2.0