Stå upp för friheten, riksdagsledamöter!

DN rapporterar att försvarsminister Odenberg under torsdagen ska vara klar med lagen om signalspaning mot dator- och teletrafik, vilken han hoppas skall träda i kraft redan i sommar. Som jag tidigare berättat är detta ännu ett stort steg mot det övervakarsamhälle som 1984-fantaster drömmer våta drömmar om.

Eftersom lagförslaget handlar om en inskränkning av våra medborgerliga fri- och rättigheter krävs en kvalificerad majoritet för att lagen skall kunna bifallas. Detta gör, enligt DN, att det endast krävs ett 60-tal riksdagsledamöter som röstar emot lagförslaget för att det ska bordläggas i ett år. Odenberg säger sig önska en samrådning med S för att slippa sådana pinsamheter men sossarna själva, via försvarsutskottets ordförande, allas vår fru Messing, vill inte ta ställning till lagförslaget på förhand, utan lämnar frågan öppen fram tills beslut ska fattas. Detta låter onekligen positivt då S har stora möjligheter att stoppa förslaget, i alla fall temporärt, men minns att detta parti tidigare hade en justitieminister (Bodström) vars största mål verkade vara att få Orwells mästerverk att te sig som rena barnleken i jämförelse med det samhåälle han ville skapa....

Nu är det dags att vi/ni svenskar gör vad som är brukligt i sådana länder som USA och England. Uppvakta era lokala politiska ledamöter. Ring, maila, skicka brevduvor och slå på afrikanska trummor! Klicka här  för att leta fram just DIN riksdagsledamöt och uppvakta honom/henne och förmå din representant i landets högst beslutande församling att lägga in sitt veto mot lagförslaget!

Kommentarer
Postat av: Peter

Här är också en blygsam protest;
http://www.namninsamling.com/site/get.asp?ratten_till_ett_privatliv

2007-03-08 @ 22:28:58
URL: http://peterandersson.blogg.se
Postat av: Aquina

tack peter, påskrivet och klart!

2007-03-09 @ 15:01:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0