Hets mot folkgrupp

Lagen om hets mot folkgrupp är en lustig lag.
De som ses som styrande eller majoritet i vårt land kan ej anmäla att de känt sig "påhetsade" utan det gäller enbart minoritetsgrupper såsom muslimer, utomsvenska nationaliteter, homosexuella o.s.v.

Resultatet har nu blivit att vår folkkäre artist Magnus Uggla har anmälts för Hets mot folkgrupp.
När Uggla skrev låten "Jag mår illa" stormade kändisar som Tommy Körberg mot den elaka och satiriska texten, men de kunde inte anmäla honom för hetsandet då kändisar i sig inte kan klasificeras som folkgrupp. Det kan dock pollacker och enligt anmälaren kan textraden "ringer vi in en skum pollack" anses vara just hetsande mot folkgruppen "pollacker".

B.B-fallet, Umeå-fallet och andra fall visar på hur lagen kan användas på ett folkrättsligt skevt sätt, men om polisen går vidare med anmälan ger jag upp.....

ps: äntligen fick jag skriva blogg med anknytning till melodifestivalen.

Kommentarer
Postat av: Axel Nordin

Det kan verkligen inte ha legat i lagstiftarens intention att någon ur herr Ugglas etnicitet (om jag inte minns fel) skulle dömas för ett sådant brott.

2007-03-04 @ 02:18:39
URL: http://opium.motpol.nu
Postat av: Aquina

Tyvärr vet jag alldeles för lite om Ugglas härkomst för att uttala mig. Syftar du på att han skulle tillhöra "dom utvalda" eller något annat? Enligt wikipedia (http://sv.wikipedia.org/wiki/Magnus_Uggla) härstammar släkten på mödernet från Johan III och fadern var ett patenträttsråd, men övriga delar av bakgrunden framgår inte. För min del känns det irrelevant, men jag förstår om du har större intresse i saken. Din egen wiki-portal hade inte med honom i alla fall. Ett förbiseende?

2007-03-04 @ 19:54:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0