Mona Sahlin och a-kassan

Ekots lördagsintervju med Mona Sahlin igår kanske kan anses kontroversiell, då rubriken är "Mona Sahlin lovar inte höjd a-kassa". Inte heller lovar hon att ta bort det obligatoriska medlemsskapet i a-kassan som regeringen flaggat för.

Premisserina för intervjun är följande:
1) Mona Sahlin kommer att väljas till patriledare för Socialdemokraterna.
kommentar: Mycket trolig händelseutveckling, som kan godtas.
2) Socialdemokraterna går till val 2010 med a) Mona Sahlin som statsministerkandidat b) S som vinnare av valet.
kommentar: Mer än 3 år återstår. Det är inte möjligt att sia om kommande vals utgång. Det är inte ens möjligt att diskutera vem som är partledare för "det röda partiet" vid denna tidpunkt, då myucket kan hända under kommande år.

Vad Mona Sahlin egentligen säger i intervjun är att hon INTE VET hur Sverige ser ut om tre år. Hon kan alltså varken lova höjda a-kassor, sänka avgifter, låga skatter elelr något annat. En moderat politik under tre års tid kan innebära att ett kommande s-styre tvingas ta itu med viktigare saker än ett återställande av a-kassan!

BloggSverige är missnöjda med Sahlins uttalanden med analyser som:
"Att sjuka som är förtidspensionerade på deltid drabbas extra hårt och orättvist av alliansens nya a-kasseregler, verkar inte bekymra damerna speciellt mycket." skrivet av Hannelore.

Det är lätt att kritisera avsaknaden av löften hos en politiker, men vilken kritik skulle inte löften som bryts åstadkomma? "Tala är silver, tiga är guld". Detta borde snarare kunna ses som ett föredöme för andra politiker som varit alltför snabba att utlova reformer för en oviss framtid - löften som sedan inte kunnat uppfyllas. Sahlin vet attt ingen kan förutsäga framtiden. Kanske är det något att ta efter?

Kommentarer
Postat av: Rickard Ö.

håller helt med dig att det är för tidigt att säga något om vad för politik som partierna kommer att trycka på om tre år, speciellt inte i sakfrågor som exempelvis a-kassan.

2007-02-19 @ 00:03:12
URL: http://klipskkonst.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0