Och nu då?

Japp, nu är det dags.
Sommarlovet är snart slut för oss alla skolbarn.
Politikerna börjar titta på tidtabellerna för att se när det ärmöjligt att kunna hoppa på sj:s eminenta tåg X2000 til Stockholm. (Vip-kort guld ger automatisk förstaklassbiljett, så man slipper beblanda sig med packet).

Vad har då hänt under sommaren?
1) Noll dagars sjukskrivning för utbädnhet har debatterats, då socialstyrelsen kom med nya riktlinjer som de senare drog tillbaka. Gör jag mig ovän med hela världen om jag säger att jag i vissa fall håller med? Sjukskrivningar är ingen mänsklig rättighet, utan ska behandlas som en eventuell möjlighet om man är S-J-U-K. Det finns fortfarande människor som lyckas bli sjukskrivna trots att de faktiskt enbart vill profitera på skattebetalarnas. Däremot är det fel att begränsa sjukskrivningar när det gäller fysiska sjukdomar såsom föreslagna blindtarmsinflammationer och cancer. (Den delen av förslaget blev aldrig omskrivet. Det är alltså viktigare att värna människor som är sönderstressade än sådana som riskerar att dö av en fysisk åkomma).

2) Plocka bort majoriteten av universiteten och slå ihop dem till endast fem stycken. Det blev debatt i den akademiska ankdammen men vilka övriga bryr sig? Och.... r det någon som tror att det skulle innebära värdiga konkurrenter till harvard och Oxford?

3) Klimathotet , den globala upvärmningen, hålet i ozoner och alla utsläpp har gjort att det har regnat på oss i sommar. Stackars oss. Visst är det underbart med paradigmer? (Ni som inte vet vad det betyder kan googla)


Låter jag cynisk, ironisk, bitter?
Det går över.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0