Dataintrång...

Vad har vi lärt oss av detta?
Använd ALDRIG ALDRIG ALDRIG ditt användarnamn (som också är ditt vanliga smeknamn) som lösenord!

Visst, rent juridiskt handlar det alltså om dataintrång. Någon använder olovligen en annan individs inloggningsuppgifter för att ta del av information han/hon inte har rätt att ta del av. Men jag måste medge att jag i detta fall snarare sympatiserar med de åtalade folkpartisterna som i mina ögon snarare har gått in genom öppna dörrar än hackat sig in i några hemliga och säkra system.

Ett tips till alla politiker: Varenda dagstidning/kvällstidning/seriös hemsida/forum har tips om hur man konstruerar säkrare lösenord. Använd inte ditt eget namn, sambons/makens/barnens eller husdjurets. Har du tillgång till hemlig information är det ditt ansvar att det inte lägger ut på grund av din försumlighet!

Så, vad säga? Jodenius & co har begått brott, det står bortom all tvivel. Men att kalla det dataintrång väcker i mina öron helt andra associationer och handlar om proffshackare et.c. Den grova oaktsamhet den aktuella sap-ombudsmannen ägnat sig åt vid val av användarnamn och lösenord tycks för mig än värre än att Folkpartister utnyttjade detta i samband med en valrörelse!

Kommentarer
Postat av: Christoffer Andersson

Ja, någonstans kan jag ju faktiskt att denna grova oaktsamhet SAP-killen ägnat sig åt ska och bör bestraffas, rent moraliskt.

2007-04-11 @ 11:13:01
URL: http://blogg.aftonbladet.se/455
Postat av: Aquina

Åtminstone resultera i ett hedersomnämnande hos anti-mensa kanske?

2007-04-11 @ 13:37:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0