Dataintrång...

Vad har vi lärt oss av detta?
Använd ALDRIG ALDRIG ALDRIG ditt användarnamn (som också är ditt vanliga smeknamn) som lösenord!

Visst, rent juridiskt handlar det alltså om dataintrång. Någon använder olovligen en annan individs inloggningsuppgifter för att ta del av information han/hon inte har rätt att ta del av. Men jag måste medge att jag i detta fall snarare sympatiserar med de åtalade folkpartisterna som i mina ögon snarare har gått in genom öppna dörrar än hackat sig in i några hemliga och säkra system.

Ett tips till alla politiker: Varenda dagstidning/kvällstidning/seriös hemsida/forum har tips om hur man konstruerar säkrare lösenord. Använd inte ditt eget namn, sambons/makens/barnens eller husdjurets. Har du tillgång till hemlig information är det ditt ansvar att det inte lägger ut på grund av din försumlighet!

Så, vad säga? Jodenius & co har begått brott, det står bortom all tvivel. Men att kalla det dataintrång väcker i mina öron helt andra associationer och handlar om proffshackare et.c. Den grova oaktsamhet den aktuella sap-ombudsmannen ägnat sig åt vid val av användarnamn och lösenord tycks för mig än värre än att Folkpartister utnyttjade detta i samband med en valrörelse!

Att plocka bort fastighetsskatten - gott eller ont?

Är det rätt att slopa fastighetsskatten till förmån för en kommunal avgift om maximalt 4500 kronor/år.
Svar nej: Det gynnar de rikaste, med de största och häftigaste kåkarna.
Svar ja: Det gynnar de fattiga pensionärerna som vill bo kvar i sina hus de haft sedan Kartago förstördes, men som råkar ligga nära havet.

Politik är sällan svart och vitt. Politik är att vilja. Och ingen politiker är född ond, men de kan tillämpa former och fatta beslut som är lätta att vinkla åt ett håll där de utpekas som skurkar.

Völj själva vilket svar du anser vara det rätta!

Alla dessa hedersmord....

Ofta är Jan Guillou helt ute och cyklar när han debatterar, men denna gång har han väckt några tankar hos mig när han i Aftonbladet hävdar att det finns stora fel i debatten kring hedersmord. Han skriver att " Rent faktiskt förhåller det sig på följande sätt. Under lite mer än en tioårsperiod har vi haft fyra kända fall av hedersmord i landet, det senaste förra året på en man. Under samma period har ungefär 400 kvinnor mördats i Sverige på det gamla hederliga svenska sättet, fyllebråk och svartsjukemord."

Vi hederliga, helylleSvenssons och präktiga svenskar ser "de där hemska hederskulturerna" där man mördar sina döttrar för att hon kastat slöjan och kanske till och med sminkat sig, medan hedersbegreppet skulle kunna vidgas betydligt mer än så. I en tidigare blogg skrev jag om problematiken med hedersvåld bland korrekta svenskar som råkat få en homosexuell i familjen ch Guillou pekar mycket riktigt på att det inte alls är ovanligt att svenska kvinnor blir spöade och kanske till och med mördade "på fyllan" av sina ickemuslimska, ickekurdiska män. Men är detta hedersmord och hedersvåld? Nej, som feminist definierar man det som ett symptom på de patriarkala strukturerna, som nykterist som ett symptom på tillgängligheten på alkohol och som svensk snackar man helt enkelt om att "vissa rötägg finns det ju alltid".

Herr Guillous diskussion på aftonbladet utgår ifrån att all fokus på hedersmord hjälper partier som Sverigedemokraterna på traven, men ska man i stället politisera det kan man ifrågasätta om det verkligen är rätt att 180 miljoner kronor ur statskassan verkligen går till att förebygga en sådan marginell företeelse. En skattepott som de socialliberala inslagen i regeringen vill öka på ytterligare!

Existerar hedersproblematiken?
ja, naturligtvis existerar den, såväl när det gäller de som uppmärksamast ("muslimer") som bland svenskar.  Förebyggamnde åtgärder bör i så fall riktas mot alla kulturer där hedersproblematik föreligger, men vad politiker, tyckare och förståsigpåare verkar ha bortsett från är socialisationens vikt och det faktum att 180 miljoner aldrig räcker för att förändra människors attityder. Det handlar om samhällsklimat, uppfostran, miljön man lever i. Inga kampanjer och diskussioner kan förändra människors grundinställning på ett par år. Föränding sker långsamt, en gernation i taget. Men visst, om några kronor av min skatt kan rädda liv är jag gärna beredd att låta dem göra det. men räddar de liv eller går de bara till "ideella" föreningar utan möjlighet att påverka någonting?

Människan må i grunden vara god, men hot, våld, mord och misshandel kommer aldirg att försvinna oavsett om vi väljer att kalla det fyllebråk, hedersvåld eller något annat. Jag är ledsen - men sådan är verkligheten! För den som vil påverka gäller det att börja hos sig själv. ge dina barn lite kärlek, säg ett vänligt ord till din granne, stötta vännera som behöver dig, hindra din fulla kompis från att ge sig ut på stan när han i ilskan vill få utlopp för sin frustration! Det hjälper längre än storstilade politiska ambitioner!

Visst, jag vet att jag låter flummig, men har jag fel?

RSS 2.0