Svarta gänget

Då var dom kompis med fascisterna
Då var dom bundis med nazisterna
Då var dom bästis med rasisterna
Då var dom ett med falangisterna
Det var då, det var längesen
Men nu står samma svarta gäng
Och har häng
PÅ ministertaburetterna igen....

Så skrev Afzelius före valet 1988 och blev hotad av dåvarande moderatledare Adolfsson.

Den kan fortfarande kännas aktuell om man har en vänsterideologi i ryggen, men jag är inte rädd för moderaterna. M och deras partners har tagit folkhemstanken, kapat de förlegade bitarna, lagt till lite liberalism några droppar konservatism, bestämt sig för att göra livet jobbigare för bidragstagare och pytsat ut "De nya moderaterna". Förhoppningsvis leder det till ökad sysselsättning, fler arbetstillfällen och allt annat de hoppas p. Det återstår dock att se.

Vad som värre är: Sverigedemokraterna skulle jag nu vilja kalla för Svarta gänget. Med siffror som närmar sig 3% är det inte långt kvar till riksdagsplatsnivå. NSF och Nationaldemokraterna har även de fått ett antal röster, även om jag vill minnas att det kan ha varit några fler tidigare val. Hur många vet vad de röstar på när de röstar på Sverigedemokraterna? De samlar politikerföraktare och främlingsfientliga anhängare trots att de faktiskt inte alls vill stoppa invandringen (vilket däremot nationaldemokraterna vill). Men deras åsikter om fastighetsskatten? Spritmonopolet? Vägtullar? A-kassa? Spridning av farligt avfall? Fildelning? Pensionsåldern? Hur många känner till detta? Jag känner att det är oerhört patetiskt att rösta på ett parti utifrån en missgynnesfråga när det handlar om något så viktigt som Sveriges framtid. Fast i och för sig kanske den katastrofala intergrationspolitiken äntligen kommer upp på den politiska dagordningen igen.

Kommentarer
Postat av: Björn

Hej, jag vill inte klaga men du har en liten fakta miss. Björn Afzelius skrev 'Svarta Gänget' innan 1988 eftersom låten fanns med på LP:n 'Nio Liv' som släpptes 1985. ;)

2006-12-04 @ 19:44:45
URL: http://www.thebearblog.com
Postat av: Aquina

I'm impressed :)
Alltför få har koll på Affes skivor numera. Naturligtvis var det inför valet 1985 låten skrev.

2006-12-08 @ 11:18:00
URL: http://aquina.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0