Stackars lilla barn

Det är synd om den s.k. Folkpartispionen. Bland annat i aftonbladet  berättas det om hur Per J utsågs till syndabock och mutades för att ta på sig skulden och bli syndabock när det gällde den där upphaussade historien om dataintrång i socialdemokraternas intranät. Visst, det var dumt av honom att gång på gång gå in via någon annans uppgifter. Det är korkat att tro att man hur länge som helst kan fortsätta utan att åka fast när alla vid det här laget borde vara medvetna om att inloggningar och trafik loggas överallt och att ip:s som ska vara personuppgifter och därför skyddade lämnas ut kors och tvärs om en aktör med tillräcklig tyngd i orden ber om det.

Men nu har vi alltså en kille som gjort sådant som varenda parti, men tyngdvikt på ungdomsförbunden alltid ägnat sig åt. Och vad händer? Det uppdagas och någon smart kille/tjej på S' partihögkvarter inser hur bra tajmat det är. Media rycker ut som på befallning och Per Jodenius shavotteras. Ordningen återställd.

Men herregud! Vi som en gång tillhört ett politiskt ungdomsförbund vet hur det fungerar. Stämningen inför ett val är lika hetsig som i en hejjaklack inför ett derby. Att med hjälp av någon annans uppgifter ta sig i ett intranät är ingenting. Spioneri, visst, det funkar, precis som att åka/såringa runt på nätterna och förstöra andra partiers valaffischer eller förtala, skapa rykten, förstöra... Så Per Jodenius, gå inte runt och spela ett oskyldigt får som kastats till vargarna. Du är skyldig! Men du är inte den ende och jag vet det, många vet det. Häng alla aktiva i ungdomsförbunden i samma vägskäl och skapa en politikerkår som inte gör misstag och aldrig någonsin beter sig lika härligt galet som ungomar alltid gör.

Kommentarer
Postat av: Papi

Gillar ditt inlägg "Stackars lilla barn", klockrent.
Du måste läsa mina tankar. Har frågat elever i gymnasiet. Svaret har blivit inga problem, First Class är så enkelt att ta sig in i därför att det är ganska komplext och komplicerat egentligen.
Vad Maud gör är att ta för stor plats och irritera de fd väljarna. Var man inte överens? Vad röstade vi på? Etc.

2006-09-25 @ 14:40:22
URL: http://yttrandefrihet.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0