Nazister höll Englandsbåt i skräck?

Japp, den alltid lika fascinerande kvällstidingen aftonbladet skriver om hur en båt mellan  England Göteborg i princip hölls som gisslan av ett dussital nazister. Fullständigt vidrigt och mycket obehagligt naturligtvis och jag har ingen som helst förståelse för dessa handlingar.

Däremot irriteras jag över något som kanske inte många överhuvudtaget bryr sig om: Det faktum att aftonbladet kallar huliganerna i fråga för nazister. I artikeln står att "Gärningemännen var ett gäng rasistiska svenskar som systematiskt trakasserade passagerarna..." Snälla Aftonbaldet; rasism och nazism är INTE samma sak. En människa som är rasist är inte automatiskt nazist. Den klassiska nazismen innefattar visserligen starka rasistiska drag men sätt inte likhetstecken mellan dessa ändå! Bara för att sossarna har krav på republik i sitt partiprogam innebär inte det att alla repoublikaner i Sverige är sossar. Jag har specialiserat mig på högerextremism i olika former under flera år och irriterar mig på att inte ens Sveriges största kvällstidning använder sig av rätt definitioner och begrepp när man skapar sensationsrubriker. Kanske en petitess, men om man gör fel när det gäller en så enkel sak, vad mer gör man då fel om?

Kommentarer
Postat av: papi

NeJ, det är klart att inget kommer att hända!
Han avvisas och hängs i hemlandet.MEN, avvisningen kan skjutas upp av den nya regeringen.

2006-10-01 @ 00:23:57
URL: http://yttrandefrihet.webblogg.se
Postat av: papi

Bra att du klargör skillnaden mellan huliganism, rasism och nazism.

2006-10-01 @ 00:28:28
URL: http://yttrandefrihet.webblogg.se
Postat av: papi

Så vad du skrev om yttrandefrihet, kan jag skrota bloggen fästa benen i ett ankare och hoppa från en bro!
Då kan jag diskutera yttrandefrihet på ett högre plan tex. med Holy Smoke. Grandiost!

2006-10-01 @ 01:26:21
URL: http://yttrandefrihet.webblogg.se
Postat av: Dan Eriksson

Känns som kvällspressen gjort en höna av en fjäder så att säga. http://www.expressen.se/index.jsp?a=702542

2006-10-01 @ 19:14:38
URL: http://daneriksson.motpol.nu
Postat av: Barnet

Tyvärr så kan långt ifrån alla journalister, hur mycket man än vill, inte skilja mellan Rasism/Nazism. Detta för att ofta har inte journalister har det intresset, eller inriktningen. Dessutom har journalister nästan aldrig idag något område som de bevakar speciellt, vilket ytterligare bidrar till att dessa fel uppkommer. Expressen, likt aftonbladet och många andra tidningar, har tyvärr för vana att spara pengar genom att själva inte kontrollera källorna idag. Som sagt är det pengar, men till viss del lathet och sensations journalistiken som gör att man inte gör det.

=) Men annars så är det inte min mening att försvara journalisterna. Snarare håller jag med att det är dåligt att inte ha koll på det. Till och med jag har ju nästankoll på det.

2006-10-01 @ 20:39:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0