Missnöje och Sverigedemokrater

Jag vet att jag har skrivit om missgynnespartier, särskilt i form av Sverigedemokraterna tidigare, men det går inte att undvika frågan. Vi vet följande: Valet var jämnt, vilket opinionsundersökningarna veckorna före valet låtit påskina. Jag är övertygad om att detta var den absoluta anledningen till att Sverigedemokraterna INTE erhöll några riksmandat. Jag är också övertygad om att detta också var den bakomliggande orsaken till att så få människor visade sitt missnöje genom att rösta blankt. Mina åsiker om Sverigedemokraterna går inte att ta misste på: Om man nu vill visa sitt missnöje och sina rasistiska tendernser i samband med ett val, varför i h-vete väljer man Sverigedemokraterna som faktiskt inte alls vill sätta stopp för flyktingars möjligheter att ta sig in i Sverige? Andelen s.k. invandrare i Sverige kommer naturligtvis INTE att minska genom att kraftigt begränbsa det antal människor som tillåts komma hit, snarare kommer det inte att öka i lika hög utsträckning som tidigare. Vill man vara flyktingfientlig ska man väl i så fall rösta på Nationaldemokraterna som vill sätta stopp helt och fullt? Detta säger å andra sidan en hel del om SD:s väljare som troligen inte ens läst varken valmanifest eller partiprogram utan enbart lyssnat till vad motståndarna har haft att säga (övriga partier och media alltså). "Sverigedemokraterna är rasister". "Va, är Sverigedemokraterna rasister, då måste jag rösta på dem tjohej". Vilka andra partisympatisörer röstar på ett parti utifrån vad motståndarna säger? I så fall skulle sosse-röstarna enbart bestå av människor som vill att folket ska leva på bidrag och betala all sin inkomst i skatt medan Moderaternas anhängare till fullo skulle anse världen som en bättre plats om klyftorna ökade, de rika blev rikare och de vanliga människorna dog svältdöden. Men jag har svårt att tänka mig att någon röstar utifrån motståndsargumenten annat än just på Sverigedemokraterna. Omg, var konsekventa: Är ni rasister så rösta på Nationalsocialistisk front eller åtminstone Nationaldemokraterna och låt Sverigedemokraterna komma upp till bevis i stället för att bara rabbla smörja om att göra det bättre för svenskar, gamlingar och andra utan att ha några konkreta förslag.

Ni som nu dessutom valt att rösta in Sverigedemokrater i era kommun- och landstingsfullmäktige; snälla engagera er de närmsta fyra åren. Följ diskussionerna, debatterna, motionerna o.s.v. Ta reda på vad era folkvalda politiker gör med de mandat ni har gett dem. Är de konsekventa? bedriver de en politik som gynnar svenskar, äldre, skolan och blaha blaha? Eller sitter de bara i den folkvalda församlingen utan att försöka genomdriva en konsekvent politik? Analysera och fundera inför valet om fyra år och gör inte samma misstag igen. Rösta på en helhetspolitik eller på ett parti som verkligen representerar era mörkbruna åsikter i stället för ett populistiskt missgynnesalternativ som inte ens vågar stå för sina främlingsfientliga åsikter!

Kommentarer
Postat av: Jonas

Håller med dig. Men hur engagerade är egentligen sossarnas väljare eller moderaternas? Hur bra koll har de på vad deras partier egentligen tycker? Jag vågar säga att de flesta partierns väljare är lika oinsatta och ointresserade av politik. det är detta som är en av den parlamentariska demokratins största svagheter.

2006-09-27 @ 21:22:43
URL: http://http://www.den-svenske.com
Postat av: Aquina

Jonas: Till viss del har du rätt. Alltför många röstar nog antingen av tradition eller p.g.a de löften som ges i valets slutspurt, men samtidigt tror jag att de flesta väljare har lite bättre "koll" på vad t.ex. socialdemokraterna och moderaterna har för syn på hur samhället ska utvecklas avseende välfärdspolitiken och sakfrågor. SD:S problem kanske har varit att de inte fått vara med i debatten, men de intervjuer jag läst med invalda representanter efter valet har visat att de inte verkar intresserade av att driva en helhetspolitik förutom ett par små sakfrågor. Jag tror för övrigt att ditt parti har ungefär samma problem när det gäller att sprida information till vidare kretsar om er syn på hur samhället bör se ut (med vissa naturliga undantag).

2006-09-28 @ 08:04:48
URL: http://aquina.blogg.se
Postat av: Erik Almqvist

Detta säger å andra sidan en hel del om SD:s väljare som troligen inte ens läst varken valmanifest eller partiprogram utan enbart lyssnat till vad motståndarna har haft att säga (övriga partier och media alltså). "Sverigedemokraterna är rasister". "Va, är Sverigedemokraterna rasister, då måste jag rösta på dem tjohej".

Jag tror inte heller så många av våra (sd:s) väljare har alltför bra koll på partiprogrammen. Det har inget större partis väljare. Däremot tror jag det är felaktigt att de röstar på oss för att de tror vi är rasister. Det kanske gäller en mycket liten skara, men den största medparten röstar mot dagens invandringspolitik genom att lägga sin röst på oss. Att vi sedan blir så negativt beskrivna i media gör att många ändå drar sig från att rösta på oss, men ju bättre uppfattning folk ändå får om vår politik, desto fler röster får vi också. Efter 6 riksdagsval i partiets historia är också facit att vi gått fram i samtliga. Sämsta valet innebar en ökning med ca 50%. Senaste över 100%.

2006-10-01 @ 21:50:26
URL: http://erikalmqvist.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0