Skuggbudgeten

Idag har Socialdemokraterna presenterat det som kallas "skuggbudgeten"  eller "Motion till riksdagen med anledning av prop. 2006/07:1 Budgetproposition för 2007" som den egentligen heter, vilken läggs fram till riksdagen med ett alternativt budgetförslag. I pressmeddelandet säger Pär Nuder att "Med socialdemokraternas politik kommer den öppna arbetslösheten att bli 4,5 procent nästa år, jämfört med 5,8 procent för den borgerliga regeringen. regeringens politik innebär att 60 000 tvingas ut i öppen arbetslöshet."

Och åter är allt som vanligt. Siffror manipuleras och förs över mellan olika kategorier för att visa på hur låg arbetslösheten är eller hur låg den kommer att bli med det egna partiets politik. Jag har svårt att tänka mig att en människa i ännu en meningslös åtgärd tänker "Hurra, jag är i alla fall inte ÖPPET arbetslös".

Och sedan det viktigaste av allt: Angående framtiden kan man aldrig säga något säkert. Allt handlar enbart om prognoser. Med regeringens budget och kommande omständigheter kanske arbetslösheten skenar iväg till 20 procent, kanske försvinner den helt. Framtiden är alltid öppen och olika omständigheter kan leda åt flera olika håll, särskilt omständigheter det inte går att föreställa sig. Däremot vet vi sedan tidigare hur arbetslöshetsutveckligen varit med den politik oppositionen, det vill säga den tidigare regeringen. Vi vet att nytänkande knappt existerar på ledningsnivå utan man går vidare i redan inkörda hjulspår. Jag säger inte att Alliansen med Reinfeldt i spetsen kommer att lösa frågan på ett bättre sätt, det kan säkert bli betydligt sämre. Men, däremot försöker nuvarande regeringen ta till åtgärder som skiljer sig från de som tidigare inte gett tillräckliga resultat för samhälelt och den enskilde.

Läs vad Aftonbladet, och DN skriver om "skuggbudgeten".

Kommentarer
Postat av: papi

Är du vardagsläsare?

Nedanstående som jag kopierat ner från din text
är något alla borde tänka på.

"Jag säger inte att Alliansen med Reinfeldt i spetsen kommer att lösa frågan på ett bättre sätt, det kan säkert bli betydligt sämre. Men, däremot försöker nuvarande regeringen ta till åtgärder som skiljer sig från de som tidigare inte gett tillräckliga resultat för samhället och den enskilde."

2006-10-27 @ 16:48:45
URL: http://yttrandefrihet.webblogg.se
Postat av: Edvin Ala(m)

Nuder är på framfart för att vara en het kandidat till partiledarposten ; ) Men det är roligt att se hur 60000 personer motsvarar en höjning av arbetslösheten i landet på 1,3% och alla vet att de har gömt undan fler i återgärder och skymt undan dem.

2006-10-27 @ 19:10:31
URL: http://edvinalam.bloggagratis.se
Postat av: papi

Hej A,
tack för den här tiden. Har varit kul med dig, nästan som en "pen pal" stundtals. Tack för alla visdomsord.
Over and Out!

2006-10-30 @ 01:19:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0