Dags för strejk?

Ja, vårt älskade Aftonbladet berättar att 3 av 4 läsare anser att strejk är rätt sätt att protestera mot försämringarna i a-kassan. Jag hoppas att dessa 3 av 4 läsare inte är samma människor som för några veckor sedan gick till valurnrona och la en röst på alliansen.

Om människor tror att ett regeringsskifte inte kommer att märkas i samhället, i vardagen, för kollektivet och för individen så förstår jag inte varför vi över huvudtaget ska ha en demokrati. Vill vi ha ett samhälle som går på i samma hjulspår där inget förändras med undantag för en extra hundralapp i plånboken någon gång ibland i takt med inflationen? I så fall bör vi förbjuda allmäna val, då de kan komma att innebära stora förändringar och i vissa fall försämringar. Vill en regering föra en politik med satsningar inom vissa områden MÅSTE pengarna tas någonstans ifrån, såvida vi inte vill dras med stora budgetunderskott och skenande statsskulder. Enkel matematik säger att en krona plus på ena sidan leder till ett lika stort minus på den andra, vilket matematik på mellanstadienivå räcker för att förstå.

Jag måste erkänna att jag inte sätter särskilt hög tilltro till aftonbladets undersökningar. Det är säkert fler än jag som många gånger sätter en bock i någon ruta när de genomför en "opinionsundersökning" bara "för att...". Men samtidigt tror jag att det finns en mängd läsare som är upprörda, förvånade och arga på grund av kommande höjningar av a-kasseavgiften. Säkerligen finns det åtminstone ett visst antal av dem som faktiskt röstade på något av de fyra regeringspartierna. Det är sådant som gör att jag ibland funderar på om demokrati verkligen är rätt väg att gå. Sådana här morgnar vill jag helst omyndigförklara hela befolkningen, inklusive mig själv.

Kommentarer
Postat av: papi

Håller ett öga på dig.
Jag tror inte du behöver omyndigförklara dig.
Väljaren i Sverige ser allt i ett tunnelseende.
Få ser helheten. Som tex att Anders Borg säger att med skattelättnader som följer kommer man inte att stå med långnäsa. Men encelliga hjärnor kan bara ta in facket och LOs påståenden.
Tacka vet jag Gunnar Nilsson gamle LOchefen.

2006-10-30 @ 08:37:42
Postat av: Annaa M

Med mina erfarenheter från 4 veckor i valstugan så är jag tämligen säker på att det är många av dem som röstade på ett alliansparti som nu protesterar. Alliansen var tydliga innan valet med att de skulle göra just det de håller på med nu; sänka a-kasseersättningen och höja avgiften till a-kassan (samt en hel del annat). Det sades i tal och debatter, det fanns nedskrivet i valmaterial. Men väljare som "ville ha förändring" var inte mottagliga för den informationen. De lyssnade inte när alliansföreträdare talade om just detta och när man från s eller v framförde kritik mot förslagen så kallades det svartmålning.
Du har naturligtvis rätt. En majoritet, om dock svag, av svenska folket har valt just förändring och borde inte bli så förvånande när borgerliga partier genomför borgerlig politik!

2006-11-06 @ 15:39:24
URL: http://annaamattsson.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0