Bildts aktier

Ska jag vara helt ärlig struntar jag totalt i var utrikesministern placerar sina pengar. Men, mina åsikter i frågan är ganska irrelevanta. Det viktiga är vad media anser intressant att rapportera om. Historien är som följer: Carl Bildt innehar aktier och optioner till ett värde av nära tio miljoner kronor hos den amerikanska kapitalförvaltaren Legg Mason. Detta bolag har pengar placerade inom en rad olika områden, men bland annat återfinns här alltså sådant som tobak och porr. Vad som är viktigt att minnas är att Carl Bildt aldrig aktivt placerat pengar i tobak, porr och vapen.

När grävandet efter skandaler i den nya regeringen har gått så långt så att Göteborgspostens journalister orkar gå igenom regeringsmedlemmarnas fondförvaltare så inser man att det bakom rubrikerna finns något annat. Kan det vara en vilja att bli "först" med att avslöja något nytt om en svensk minister? Eller finns en önskan bland journalistkåren att fälla regeringen genom att peka ut minister efter minister för diverse oegentligheter? Och vad är det som INTE skrivs därför att rubriker och nyhetssändningar upptas av alla skandaler, tv-licenser, porraktier och svarta barnflickor? Jag börjar ana en konspiration någonstans. Ge folket en och annan skandal så att de inte ser vad som egentligen håller på att hända!

Kommentarer
Postat av: Junitjej

Jag håller med dig helt och fullt. Jag förstår inte intresset av att gräva fram skandaler. Låt politikerna sköta sitt arbete istället!

2006-11-11 @ 09:06:47
URL: http://junitjej.blogg.se
Postat av: Carl Hellberg

Håller också med, pressen börjar bli tröttsamt skandaltjatig nu. Tror gemena man börjar tycka detsamma.

Läs mer om politik på:
http://carlhellberg.blogg.se

2006-11-11 @ 12:09:54
URL: http://carlhellberg.blogg.se
Postat av: Emess

Jag håller fullständigt med om att tidningar idag satsar aldeles för mycket på rubriksförsäljning, även de som har abonnenter. Idag är tyvärr det värt mer för en tidning att skapa skandaler än att rapportera "riktiga" nyheter. nu får man halva journalistkåren efter sig som säger att det är deras chefer som bestämmer det, men journalisterna har rätt att säga nej också.

Hursom... Det är dags för nyheterna att satsa på nyheter, i n t e skvaller.

2006-11-11 @ 12:32:35
Postat av: papi

Intressant är att Stockholm röstade JA till trängselskatt. De borgerliga sa före valet att man skulle följa folkviljan. Några tyckte att man skulle väga in kranskommuner. Nu ska man införa trängselskatt och följa folkviljan och då hetsas moderaterna som var emot trängselskatt. M Stockholm har sagt att man ska följa folkviljan. Så vad är problemet?

2006-11-11 @ 14:46:32
Postat av: Kalle Larsson

Håller inte riktigt med... tycker det spelar roll vart utrikesministern placerar sina pengar. Speciellt när han just ska företräda Sveriges intressen och då måste kunna "leva som han lär".

Kul med politisk blogg i karlstad!
Tipsat om din blogg på kallelarsson.webblogg.se , hoppas det e ok :)

2006-11-11 @ 16:14:18
URL: http://kallelarsson.webblogg.se
Postat av: Rickard Ö.

klart du får sno! det har ju jag gjort!:)

hemska tider om vi skulle ha "fel". men utifrån min syn så finns det allt för få av olika bakgrund (homogen etnicitet, kön osv), som tar allt för stora beslut (inte helt sällan i egensyfte). normen är trots allt vit och manlig och upp på det heterosexuell (åtminstone utåt sett). när får usa sin nästa kvinnliga lesbiska president med beslutande organ som är polygen?

vad jobbar du med, om man får vara nyfiken? :)

2006-11-12 @ 19:55:46
Postat av: relevantaspects

Jag tycker att tidingarna gott kan skriva om ministerna aktieinnehav. Men det är nog knappt värt mer än en notis, resten kan man ju låta läsarna spekulera om ifall det är någon som tycker att det är intressant.
Så jag håller med, flera stora riktiga nyheter. Uppgifter om aktieinnehav och annat som inte kräver mer journalistiskt arbete än lite småslappt surfande borde inte slås upp så förbannat stort.

2006-11-13 @ 13:59:23
URL: http://relevantaspects.blogg.se/
Postat av: Anonym

Jag har också funderat över huruvida det faktiskt bara en rökridå med alla skandaler... Jag tror dock att den riktiga konspirationen inte går ut på att dölja vad alliansen gör. Jag misstänker att det ju närmare nästa val vi kommer desto mindre skandaler runt borgarna kommer att dyka upp i den liberala pressen och s kommer återigen bli uthängda. Samtidigt kan de med dessa punktinsatser fyra år före nästa val stå med ryggen fri och känna att de är objektiva....

2006-11-13 @ 15:25:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0