Quick-debatten på DN debatt

Detta faller visserligen utanför mitt område, men jag kan inte låta bli att tipsa om den underhållande debatten/argumentationen som pågår på DN:s debattsidor för tillfället.
I ena ringhörnan står kändisadvokaten och tidigare brottaren Pelle Svensson, som företräder föräldrarna till Johan Asplund, en mördad pojke som påståtts ha fallit offer för Thomas Quick.
På andra sidan har vi Justitiekansler Göran Lambertz.

Bakgrund: I samband med den första rättegången mot en JOhan-mördare företräddes hans familj av advokat Pelle Svensson. Vid denna tidpunkt var det en annan man som anklagades för mordet. Senare tog Thomas Quick på sig gärningen och dömdes för denna, precis som för ytterligare några av de 33 mord han erkänt. Problematiken här är att vissa av morden Thomas Quick har erkänt aldrig har inträffat då några av de "mördade" några år senare har hittats i livet. Vissa andra fakta, anekdoter och underligheter har gjort att fler och fler alltmer börjat tvivla på Quicks skuld och många är övertygade om att han aldrig har mördat någon över huvudtaget.

Pelle Svensson kontaktades härom året åter av JOhans föräldrar då de ville begära resning i målet. De är nämligen övertygade om att den dömde mannen inte var den som mördade deras son. Pelle Svensson började utreda fallet och fördjupade sig snart och kom att avhandla samtliga mord Quick dömts för. En resningsansökan lämnades till JK, nämnde Göran Lambertz, som avlog den och publicerade i DN en motivering till detta under rubriken: "Därför ändrade jag mig om Thomas Quicks skuld".  Advokat Pelle Svensson svarade i en egen artikel på JK:s motivering och förklarade offentligt vilka underligheter som funnits i domar och i samband med polisförhör. Han anklagar dessutom JK för att lägga ner eller "mörka" utredningen av ekonomiska skäl och rubriken är "JK mörkar Quickskandalen för att skydda sina kollegor".
Denna attack på JK går naturligtvisd inte obemärkt förbi. Idag väljer Lambertz att besvara Svenssons anklagelser, återigenom på DN debatt, under rubriken "Pelle Svenssons anklagelse är befängd". I denna artikel passar JK även åp att svara på en känga från Kurt Selling, före detta agent åt Mikael Persbrandt, som några dagar tidigare kommenterat det aktuella Expressen-målet i debattartikeln "Vi fick JK att fastna på Persbrandt.kroken".

Det verkar som om JK Göran Lambertz är kritiserad från flera håll och han anklagas såväl för populism som "mediekåthet". Min personliga kommentar till konflikten Svensson/Lambertz är att Pelle Svensson ger ett mycket mer trovärdigt intryck och han ställer frågor och öppnar öpp för tvivel på ett sätt som JK inte kan försvara sig mot. Är Quick skyldig elelr oskyldig? Själv tillhör jag det "läger" som mer och mer börjar tvivla på att Thomas Quick någonsin har mördat en enda människa, men mina bristfälliga kunskaper om målen gör att jag enabrt kunnat komma fram till detta genom media och diverse hemsidor. I denna historia finns bara en enda sak som jag är säker på: Fortsättning följer...


Kommentarer
Postat av: papi

Quick kan vara mördare men han är skickliga på att känna och läsa av människor.Han har en fantastisk förmåga att skapa sanningar.

2006-12-15 @ 22:09:15
Postat av: papi

Hoppas du inte har den.Kul sida för dig http://www.slate.com/

2006-12-16 @ 01:04:24
Postat av: Aquina

Nice URL raring *favvat*
Var finns du nu? Ingen blogg längre?!?!?

2006-12-16 @ 14:29:27
Postat av: papi

Finns inte. Du tog paus. Jag har annat att göra.
Sen en blogg på AB. Där fanns Mona med egna idéer.
Annan verksamhet så jag la ner. Tittar in hos dig eftersom jag saknat dig. Men du fanns inte längre. Det är ju så bloggandet blir. Man har för mycket och sover inte.

2006-12-17 @ 02:14:40
Postat av: Aquina

Nu jobbar jag inte, så nu finns jag. (Hm, det där lät inte riktigt bra va? hahaha) Det är roligare om jag kan läsa det du skriver också. Please, a blog!!!!

2006-12-17 @ 13:35:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0