Funderingar...

Efter för mycket jobbande och därigenom blogginaktivitet har jag bestämt mig för att slänga ur mig en fundering:
Är det rätt av enskilda fackförbund att utesluta medlemmar som är aktiva Sverigedemokrater?
Det finns sådant som talar för:
Fackförbund, såsom transportarbetarförbundet, är organisationer som har rätt att säga "ja" eller "nej" till vilka medlemmar de själva väljer. De har också stadgar, vilka uppenbarligen bryts om man tillhör partier Transport inte sympatiserar med.

Det som talar mot:
Åsiktsfrihet, yttrandefrihet, organisationsfrihet... Grundlagsstadgade friheter alltså. Transport tillhör visserligen den del av fackföreningsrörelsen som har nära samarbete med SAP, men att tillhöra ett demokratiskt parti som Sverigedemokraterna bör inte legitimera uteslutning. Ksuliga associationer kan dras till andra världsrkiget av den som vill (eller avrför inte USA?).

Min åsikt står fast; Sverigedemokraterna är inte ett parti vars program och politik jag synpatiserar särskilt mycket med. Men åsiktsregeistrering och försök att "förpesta livet" för sådana som engagerar sig i det politiska livet är något än mer föraktligt. Det är upp till varje enskild organisation att göra som de vill, men att påstå sig ha demokratiska värderingar innebär inte alltid att ha samma värderngar som de socialdemokratiska.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0