Det susar i säven - herr padda i farten

Denna härliga juletid och julefrid. Jag visste väl att jag skulle få något nytt att fundera på för att slippa kval och ångest i spekulationerna kring ifall jesus har existerat eller inte.
Två gånger på tre dagar har i stället herr padda plaskat i ankdammen igen. På självaste julafton (frid vare över dess minne) kunde vi i DN läsa hur mannen i fråga (dvs JK Göran Lambertz) skrivit en debattartikel med titeln "Jag riskerar helt medvetet förtroendet för rättsväsendet". Här utser herr padda sig själv till Don Quixote och slåss mot varenda väderkvarn han ser: liten eller stor spelar ingen roll. Naturligtvis är artikeln i fråga ett svar på en artikel som publicerats fyra dagar tidigare, undertecknad av några välkända jurister. I denna artikel angrips Lambertz av dessa tre stora väderkvarnar under rubriken "Lambertz är olämplig som justitiekansler".  Tack och lov behöver inte herr Padda - allas vår hjälte Don Quixote - slåss själv. Inom kort stormar Sancho till hans försvar, skrikande om hur obehagligt det är att jurister ser friade som oskyldiga! Hans-Gunnar "Sancho" Axberger ställer den filosofiska frågan; Vilket är värst: Att påstå att en person är oskyldig eller att hon är skydlig? (Ty detta utspelades på den tid då julen ännu firades till minne av jesus kristus, som påstods ha myntat det välkända uttrycket "Den som är utan skuld ska kasta första stenen" vilket senare reviderades av hans högvördhet Göran Persson som så poetiskt hävdade "Den som är satt i skuld är icke fri" men det är en annan historia).

Nåväl. Nutid äntligen. Väderkvarna är nedstångade för denna gång och av den sorgliga skinkbiten som finns kvar i kylen går det att göra en god ost- och- skinkpaj eller kanske en skinkomelett. Det susar lugnt i säven men för herr padda infinner sig inte någon julefrid. Hans Don Quixote har ytterligare väderkvarnar att bekämpa. kanske till och med den största och värsta väderkvarnen av dem alla: Tjuren från Uppsala, väderkvarnen från rättssalen, den personliga integritetens baneman: Tomas Bodström! Ankdammen i Dn har övergetts för den stormiga vattenpölen Svenska dagbladet och vår hjälte skriker där att Tomas Bodström väljer att blunda för Don Paddas och rättsväsendets roll i vårt samhälle. herr padda själv vet att han är don Quixote men herr före detta justitieministern tycks tro att JK:s roll är att krama om väderkvarnarna och hjälpa dem att snurra. Don Quixote förklarar att Statsrådet bör följa JK:s råd och till och med Aftonbladet väljer att kalla detta ett angrepp på Bodström. 

Lyckas Don Quixote riva även denna väderkvarn? Det får ni veta i nästa veckas avsnitt av "Det susar i säven"...

Kommentarer
Postat av: papi

Jag tror och hoppas att rättssäkerheten ökade något när Rättsfagre försvunnit ut i kulissen. Det räcker med att en endaste person är felaktigt dömd så bör en tanke väckas. Dödsstraffets slutliga fall i England kom efter en felaktig till döden dömd och avrättad person. För mig utgör och utgjorde Bodström en rättssäkerhetsrisk som justitieminister.
Rättsfagre ska nog spela i de lägre divisionerna.
GOTT NYTT ÅR aquina!/p

2006-12-28 @ 00:47:07
Postat av: Hjalle

Mycket roligt och underhållande inlägg, fnissade till upprepade ggr. Härligt att ge dessa män, som tar sig på alltför stort allvar, en välbehövlig spark. Dock vill jag påstå att JK senaste strid faktiskt är lite mer än en väderkvarn, det behövdes faktiskt tillrättaläggas en del bitar i pusslet och förklara vilka roller olika personer har i pjäsen... Alltid kul när "Super-Tomba" får en knäpp på näsas, dock är jag orolig över att denna man efterträds av en person som kommer att dra juridiken åt det håll som "Super-Tomba" gjorde, men göra det än extremare...

2006-12-28 @ 12:53:39
URL: http://hjalmarholgersson.blogg.se
Postat av: Antonio

Very nice site! Good work. http://www.sessit.port5.com

2007-02-27 @ 19:29:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0