Oss bidragdsberoende svenskar emellan...

Aftonbladet slår på stort om att Sverigedemokrater är bidragsberoende. Det visar sig nämligen i deras undersökning att nära en tredjedel av Sverigedemokraternas förtroendevalda runtom i Sverige är beroende av bidrag till sin försörjning!

Ojdå! tänkte jag. Är det så många som verkligen är BEROENDEW av bidrag? Det måste ju innebära att de lever åp socialbidrag och alltså inte arbetar eler försörjer sig på anat sätt!

Lusläser man artikeln framgår det dock i en relaterad faktaruta under rubriken "Så fick vi ut de sekretessbelagda uppgifterna" att socialbidrag inte inkluderas i underökningen. I stället fokuseras det på sjukpenning och sjukpensioner. Visst, jag kan gå med på att sjukpensionärer lever på bidrag för att klara sin försörjning, men sedan visar det sig att inkluderade också är sådana som uppbär någon form av bostadsbidrag eller underhållsbidrag. Jaha.... Så att erhålla bostadsbidrag innebär att man är beroende av bidrag för sin försörjning? Hm, den definitionen är jag inte säker på att jag skriver under på, då majoriteten av sveriges studenter erhåller bostadsbidrag, men väldigt sällan definieras som bidragsberoende.

Än värre är att gruppen ensamstående föräldrar alltså per definition är bidragsberoende! Underhållsbidrag får man som ensamstående förälder om inte den frånvarande föräldern betalar underhåll kontinuerligt. Detta kallades tidigare bidragsförskott och om den förälder som egentligen är bidragsskyldig har en inkomst fakuterar försäkringskassan beloppet till den samme.

Jag är ensamstående mamma och får varje mnad 1273 kronor i underhållsbidrag från försäkringskassan. Då barnets far inte har en särskilt hög inkomst betalar han ingeting för detta men den dag han skaffar ett arbete som ger inkonst kommer han alltså att tvingas betala försäkringskassan för det underhåll jag erhåller. Gör det mig "berioende av bidrag för min försörjning"? Ja uppenbarligen enligt Aftonbladets definition. Jag jobbar visserligen heltid och har vissa uppdrag vid sidan om detta men det spelar ingen rol. Jag är bidragsberoende! Tack Aftonbladet, det värmer!

Kommentarer
Postat av: Christoffer Andersson

Bidragsberoende? Kanske dax att gå med i SD då. ;)

2007-05-19 @ 13:18:11
URL: http://blogg.aftonbladet.se/455
Postat av: Aquina

Kanske skulle göra det. Lätt sätt att få politikerarvode efter nästa val?! Hänger du på?

2007-05-20 @ 00:10:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0