Slopa kårobligatoriet

Om alla arbetare i Sverige hade tvingats ansluta sig till facket för att få ut sin lön hade man kallat det diktatur/kommunism/fascism.

Om alla Sveriges studenter tvingas vara anslutna till en studentkår för att få ut sina poäng pratar man om vikten av studentrepresentation och inflytande.

Vi lever i ett samhälle där ytterst få har någon möjlighet att påverka annat än små detaljer kring sitt eget liv så jag föreslår att ALLA svenskar enligt lag måste tillhöra ett parti eller en inflytelserik intesseorganisation. För med motsvarande argumentation måste ju det innebära att ALLA kommer ha mer inflytande över samhället i fortsättningen.

Läs DN:s ledare idag angående kårobligatoriet och Leijonborgs förslag på http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=573&a=614037

Kommentarer
Postat av: Lolita

ja, det är bara att konstatera att det finns för mycket tvång i dagens samhälle..

2007-02-05 @ 08:45:02
URL: http://lolita.blogg.se
Postat av: Axel Nordin

Borgarna van ju valet i viss mån på att lyfta fram forskningen om att arbetslösa som fick det lite jävligare skaffar jobb.

Måhända kan kårobligatoriet fylla en, låt vara liten, funktion för att driva bort dessa horder av genusvetare från universiteten.....

2007-02-05 @ 21:18:54
URL: http://opium.motpol.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0