Mer fildelning

Bara för sakens skull måste jag länka till Ponténs debattartikel i dagens Aftonbladet: http://www.aftonbladet.se/vss/debatt/story/0,2789,920174,00.html

Här försöker APB:s berömda "ansikte utåt" krossa myterna om fildelning. Jag måste erkänna att jag i vissa fall blev förvånad över hans vidsynthet. Pontén anses ju av motståndarna annars vara tämligen enkelspårig men här visar han i samband med sin sista punkt "Undersölkingar tyder på att fildelning inte skadar filmbranchen" att han inte till fullo följer den raka linje som tidigare pådyvlats honom. I stället väljer han här att inte ge några tydliga svar på huruvida branchens eller oppositionens siffror är riktiga avseende filmbranchens ekonomiska skador grundat på fildelning av upphovsrättsskyddat material. naturligtvis lägger han till en brasklapp på slutet om att "Filmbranschens utgångspunkt är att den som har laddat ned en film och sett den endast i undantagsfall går och hyr eller köper denna film" men med tanke på att detta är en av de branscher han företräder och avlönas av skulle det vara märkligt om han inte framförde deras ståndpunkt.

I övrigt väljer jag att inte kommentera artikeln, då den redan debatteras flitigt på vissa forum, t.ex. Aftonbladets eget.

Kommentarer
Postat av: Rickard Ö.

ja. då får jag ge igen!;)
ja. absolut... de måste ha bytt ut speglarna då och då. i takt med att toaletten ser allt skitigare ut, så blir man oftast en avspegling av det rum man befinner sig i. fast det kanske bara gäller herrtoan?

2006-10-31 @ 15:08:54
URL: http://klipskkonst.blogg.se
Postat av: Rickard Ö.

*asgarvar* det visste jag inte. det är tur man är svin - då slipper man utstå den värsta skiten vid utgångar.

2006-10-31 @ 16:38:27
URL: http://klipskkonst.blogg.se
Postat av: Rickard Ö.

*skrattar* det kan jag tänka mig.
men om man inte älskar att bli hunsad eller få en och annan spark i solar plexus - hur gör man då? :)

2006-11-01 @ 13:39:01
URL: http://klipskkonst.blogg.se
Postat av: relevantaspects

Jag har sett en hel del av Ponténs arbete och också sett att han blvit mera nyanserad på sistone. Det glädjer mig. Det verkar som om han insett att med Piratpartiet i valet och med en allt bredare och mer initierat och organiserad debatt så finns det nu möjlighet att diskutera på riktigt.
Det vore ju dumt att tro att nöjesindustrin skulle räkna med att situationen som den ser ut i dag skulle hålla för evigt. Så dumma människor gör inte så bra business.
Och kanske inser också Pontén et al. småningom att det inte är bra pr för industrin om det enda man kan göra för att komma åt fildelnignen är att hötta med pekfinger och försöka skrämma skiten ur fildelare genom att statuera exempel i domstol.
Jag ser i alla fall tecken på att förutsättningarna för en konstruktiv debatt i Sverige är bättre nu än den någonsin varit.
Fildelare och nöjesindustri har otaliga gemensamma intressen när allt kommer omkring. Många vill se fler Sagan om ringen och någon drömmer kanske om en ny film i Titanic-klassen. Och ska sådana produktioner göras i framtiden måste nog industri och fildelare anstränga sig för att komma fram till nya lösningar.

2006-11-01 @ 17:36:27
URL: http://relevantaspects.blogg.se/
Postat av: Rickard Ö.

okej. en och annan klänning har man väl krängt på sig... men att bli autentisk skulle nog vara rätt svårt - åtminstone med min kroppsform. :)

2006-11-02 @ 00:22:16
URL: http://klipskkonst.blogg.se
Postat av: Rickard Ö.

du får välja mellan dessa alternativ:
1) antingen har jag bilder långt ner i lådan som jag inte orkar plocka fram.
2) jag har supit bort bilderna inklusive negativen till chefredaktören på aftonbladet i en pokertävling.
3) bilderna har hamnat i runda arkivet.
4) bilderna har olyckligtvis strimlats i en papperstuggare.
5) nu kommer jag inte på fler förslag: öppen för förslag! :)

2006-11-02 @ 20:54:37
URL: http://klipskkonst.blogg.se
Postat av: Rickard Ö.

åhh, jo. det fanns bilder och finns nog fortfarande. så du menar att du hinner åka 20 mil hit och 20 mil hem på din lunch. jag är mäkta avundsjuk på dina lunchtider.:)

i karlstad hände en del mer eller mindre otäcka händelser. dessutom så jobbade jag under vissa tider som personlig assistent, vilket jag till slut blev utledd på.

2006-11-03 @ 11:22:10
URL: http://klipskkonst.blogg.se
Postat av: papi

A!
Har du lagt ner?

2006-11-08 @ 00:17:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0